5. helyszín:

KADA-CSÚCS

Levél Kada Mihály plébánosnak, melyben értesítik, hogy egy hegycsúcsot neveztek el róla , a tiszteletére.

Napjainkban is Kada-csúcsnak hívják ezt a helyet, mely úgy áll Szentendre felett mint egy kis süveg. Tetejéről a Duna felé és a Visegrádi-hegység felé is pazar kilátás nyílik. Ez a hegyes kis csúcs a Nyerges-hegy része.

Ha érdekel a játék itt tudhatsz meg többet róla:
https://kucsera100.com/jatek/

Ha már játékban vagy, olvasd el a leírást erről a helyszínről!

A Kada-csúcs napjainkban.

Történet

Kucsera Ferenc atyát nagyon szerették a szentendreiek. Nem csak a katolikusok körében, de az egész városban népszerűségnek örvendett és tisztelték. Az itt töltött 4 évnyi papi szolgálata alatt hittanra tanította a gyermekeket, a Legényegylet elnöke volt. Írt a helyi újságban, majd szerkesztője is lett. Kiállt a hit és az erkölcs védelme mellett, mikor azt eltörölni akarták, nem félt felemelni szavát a hit védelmében. Még azok után sem, hogy sokszor zaklatták, házkutatást tartottak nála, letartóztatták és többször életveszélyesen megfenyegették. Kada Mihály plébános bátran kiállt káplánja mellett, s a vörösterror idején mindketten helyükön maradtak. Nem menekültek el a Plébániáról, még akkor sem, mikor erre figyelmeztették őket, hogy a vörösök Szentendrére tartanak.

Kucsera Ferenc atya

Érdekesség

Kevesen tudják, hogy a Nyerges-hegy ezen csúcsát Kada Mihály plébánosról nevezték el 1921-ben. Kada Mihály volt a plébános Ferenc atya idejében és nagy természetbarát és természetjáró volt.
Érdemes felmenni a csúcsra, sok kis ösvény vezet fel, nem lehet eltéveszteni. Megéri azt a pár métert felsétálni a csodás kilátásért cserébe.

Kada Mihály plébános

Feladat

Lőjj egy szelfit amin rajta vagy/vagytok, háttérben a Kada-csúcs alatti információs táblával és a csúccsal, és küldjétek el a képet és a #Kadaplébánosjelszót az alábbi
email címre: jatek.kucsera100@gmail.com
tárgy: a regisztrációkor megadott név
csatolt fájl: szelfi fotó

Itt található a következő, utolsó helyszín:

GPS: 47°42’17.3″N 19°04’06.4″E

Ha az általad használt térkép nem mutatja a pontos utat a következő, közelben lévő és egyben utolsó helyszínre, akkor haladj a térkép szerint a megadott úton:


“Magamról elmondtam mindent, másokról nem mondok semmit.”

dr. Kucsera Ferenc