1. helyszín:

Keresztelő Szent János Plébánia

A Keresztelő Szent János Plébánia régen.

A mai Plébánia ugyanabban az épületben található, mint Kucsera Ferenc idejében. A mai Kanonok utca és Bajcsy-Zsilinszky utca sarkán. A Kanonok utca egy későbbi plébánosról Német Lászlóról kapta a nevét.

Ha érdekel a játék itt tudhatsz meg többet róla:
https://kucsera100.com/jatek/

Ha már játékban vagy, olvasd el a leírást erről a helyszínről!

A Plébánia épülete napjainkban.

.

A Plébánia épülete régen.

Történet

Kucsera Ferenc atyát 1915. június 21-én szentelték pappá a bécsi Pázmáneumban.
1915. július 13-án érkezett meg Szentendrére, mint újmisés pap, (Tarek Mihály szentendrei káplán helyére, aki bevonult hadi szolgálatra.) Kada Mihály (Simon) plébános mellett lett káplán.

Kucsera Ferenc atya

Érdekesség

– 5 nappal érkezése után a Duna parton sétált, mikor három fiú odakiabálta neki, hogy “Éljen a szekularizáció!”. (Jelentése: elvilágiasodás, a vallás kiszorítása a társadalmi nyilvánosságból.) Másnap a 3 legényt letartóztatták.

– A bőrönd, Ferenc atya érkezését követően egy héttel később érkezett csak meg. Naplójában megjegyzi, hogy jól becsapták, mert 1 pengőért hozták be a kofferjét.

Feladat

Lőjj egy szelfit, amin rajta vagy/vagytok, háttérben a Plébániával, és küldjétek el a képet és a #koffer jelszót az alábbi
email címre: jatek.kucsera100@gmail.com
tárgy: a regisztrációkor megadott név
csatolt fájl: szelfi fotó

Ha készen vagy, mehetsz is tovább a következő helyszínre. Nem küldünk visszaigazoló emailt, haladj nyugodtan a saját tempódban pontról pontra.
.

Itt található a következő helyszín:

GPS: 47°39’59.2″N 19°04’32.5″E


“Egyenes úton nem fogunk eltévedni.”

dr. Kucsera Ferenc